De Faketoshi Top Dertig
Craig Wright’s meest epische leugens, fraude en vervalsingen 2013–2020
“Meer dan genoeg bewijs in het openbaar”
Vandaag, 30 september 2020, is de start van de volgende BSV zwendelconferentie van CoinGeek, het mediavoertuig van BSV. Vandaag is ook de dag dat we hoorden over de laatste juridische klap in het gezicht van Craig Wright.
Gefeliciteerd, hodlonaut!
Hoe dan ook, ongeveer een week geleden adverteerde Calvin Ayre, die in feite de hele BSV zwendel show runt en betaald, voor deze CoinGeek conferentie op Twitter en tegelijkertijd gooide hij nog maar eens de valse bewering dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is de wereld in.
Laten we dat nu eens nader bekijken, Calvin … Gebruik makend van de 100-en en 100-en bekende Craig “Faketoshi” Wright leugens, fraude en vervalsingen, ga ik je meenemen op een reis door de Faketoshi geschiedenis in historische Bitcoin volgorde, met ongeveer dertig van de meest epische en hilarische van hen. Laten we beginnen!
Project “BlackNet”
In februari 2019 probeerde Craig Wright de Bitcoin geschiedenis nog maar eens te herschrijven op de meest hilarische manier die de Bitcoin gemeenschap in lange tijd had gezien. Hoewel iedereen weet dat Satoshi Nakamoto halverwege 2007 aan Bitcoin begon te werken, en als eerste de Bitcoin code schreef, en pas op het laatste moment begon met het schrijven van de Bitcoin whitepaper, zoals hij op 8 november 2008 aan Hal Finney uitlegde …
… Craig probeerde ondertussen te suggereren dat hij al in 2001 een voorganger van de Bitcoin whitepaper had ingediend bij de Australische regering. En dit document werd toepasselijk “BlackNet” genoemd.
Oké … Wat er feitelijk gebeurde: BlackNet was een project uit 1993 van cypherpunk en crypto-anarchist Timothy “Tim” May. Tim overleed op 13 december 2018. In de dagen en weken daarna werden er veel “In Memoriams” voor Tim gepubliceerd, en Craig Wright heeft zeker de naam BlackNet uit een van hen opgepikt.
Maar hoe zit het dan met de inhoud van dit extreem vroege BlackNet / Bitcoin document? Bij nadere inspectie van Craigs screenshots … Oeps, daar is nummer 1.
En ja … Toen werd de Australische regering gevraagd naar Craig Wright en BlackNet. Deze zei echter “nee, dit is nooit gebeurd”. En daar hebben we dan oeps, nummer 2.
Klaar voor nog een oeps? Degenen die hebben opgelet, hebben misschien gezien dat Craigs ex-vrouw Lynn Wright wordt genoemd als co-auteur op het BlackNet document. Lynn werd echter ondervraagd in januari 2020 in de Kleiman tegen Wright rechtszaak, en de advocaten van Ira Kleiman vergaten niet om het onderwerp ter sprake te brengen toen ze een andere vermelding van BlackNet in het bewijsmateriaal vonden:
En daar gaan we weer, daar is oeps nummer 3. Samengevat, Project “BlackNet” als voorganger van Bitcoin is onzin. En hou je vast, er gaat nog veel, veel, veel meer Craig Wright onzin volgen…
Vezelkabel naar Bagnoo
Craig Wright’s “vezelkabel naar Bagnoo” claim dateert van (tenminste) 18 februari 2014 toen Craig tegen de ATO zei dat “we die grote glasvezelkabels hadden aangelegd” om Bitcoin mijnbouw mogelijk te maken in Bagnoo (waar Craig een koeienstal bezat) vanaf het begin van Bitcoin in januari 2009.
Tijdens een verhoor op 4 april 2019 in de Kleiman tegen Wright rechtszaak noemde Craig deze vezelkabel naar Bagnoo opnieuw, maar nu voor een verbluffende “50.000 mensen in de gemeenschap”.
Dezelfde vezelkabel claim kwam nogmaals voor in een blogpost op 6 april 2019. Er werd echter geen melding gemaakt hoeveel mensen baat hadden bij dit genereuze, kostbare gebaar van Craig.
Maar toen ging Twitter gebruiker SeekingSatoshi er eens goed voor zitten, en hij ging een paar flinke stappen verder die noch het Australian Taxation Office (ATO) in 2013–2015 tijdens hun onderzoek naar Craig’s belastingfraude, noch de raadslieden van Ira Kleiman in 2018–2020 tijdens de Kleiman tegen Wright rechtszaak gingen.
SeekingSatoshi ging deze belachelijke vezelkabel claim eens grondig onderzoeken.
Ik weet zeker dat het niemand zal verbazen: die vezelkabel naar Bagnoo is nooit gebeurd. En als gevolg hiervan kunnen we de helft van Craigs Bitcoin netwerk als niet-bestaand beschouwen. Tenminste, als iemand zelfs maar dacht dat dit Bitcoin netwerk uberhaupt al bestond.
Faketoshi’s team
In de loop der jaren, sinds Craig Wright in 2013 zijn Faketoshi show begon, heeft Craig beweerd dat er een aantal mensen deel uitmaakten van zijn Faketoshi team. De enige die daarvan nog in leven is, is zijn oom Donald Lynam.
In een verklaring in de rechtszaak Kleiman tegen Wright ontkende oom Donald echter dat hij de Bitcoin whitepaper had bewerkt, en ook ontkende hij te hebben geholpen bij het opzetten van het Bitcoin systeem. Maar dat was precies wat Craig had gezegd in zijn verhoor, dat Donald die dingen in 2008 had gedaan om hem te helpen met Bitcoin…
Afstemmingsproblemen in de familie, Craig?
De geboorte van Bitcoin met een creditcard
“Bitcoin is geboren met een creditcardbetaling”, zei hij in april 2019.
Oke. Wat jij wil, Craig. Maar… in Craig’s blogpost (zie bronlink) wordt ook een schermafbeelding getoond van Craig Wright’s veronderstelde order uit 2008 voor het verkrijgen van bitcoin dot org in augustus 2008. Wacht eens even… Lijkt die schermafbeelding van Craig misschien op de onderstaande schermafbeelding? Ja?
En ja! Betrapt, Craig. Opnieuw! Je hebt nooit het bitcoin dot org-domein verkregen en betaald, en probeerde alleen de lezers voor de gek te houden door hen iets te laten geloven dat helemaal niet waar is. Op naar de volgende!
Microsoft patch dinsdag
We zijn aangekomen op het moment dat Bitcoin op 3 januari 2009 live ging. Begin 2019 beweerde Craig Wright verschillende keren dat het een Microsoft update was die ervoor zorgde dat zijn Bitcoin netwerk opnieuw werd opgestart op 3 januari 2009, waardoor het Bitcoin Genesis blok zich niet kon vormen, en Bitcoin blok 1 pas werd gevormd op 9 januari 2009. In de tussentijd moest Craig een nieuw netwerk opzetten. Dat is wat hij beweerde, tenminste.
Microsoft patch dinsdag was die maand echter op 13 januari 2009. Oeps.
De bèta van Bitcoin.
Voordat het werd verwijderd rond de tijd van de ATO invallen in zijn huis en kantoor, en de zelf-dox artikelen in de tijdschriften Wired en Gizmodo (in december 2015), gebruikte Craig Wright zijn persoonlijke blog in de jaren 2013–2015 om een handvol geantidateerde hints te plaatsen met als onderwerp dat hij zogenaamd betrokken was bij de creatie van Bitcoin.
De hieronder getoonde vervalsing is bijzonder hilarisch, aangezien Craig beweert dat de bèta van Bitcoin op 11 januari 2009 live zou gaan.
Dit heeft echter geen enkel verband met wat er in werkelijkheid is gebeurd, aangezien Bitcoin begon op 3 januari 2009. En Satoshi Nakamoto noemde Bitcoin in het begin “Alpha”. Nog een oepsie!
De Panama Trust
Vervolgens krijgen we een mooie samenvatting uit de Kleiman tegen Wright rechtszaak, over hoe Craig Wright heeft gelogen over Bitcoin mijnen naar een trust in Panama in 2009–2010, voordat de Seychelles Tulip Trust onzin opdook in 2011. Maar dit Bitcoin mijnen naar een Panama trust is uiteraard ook nooit gebeurd.
De Bitcoin Bull Run van 2011
Hier, tijdens een verhoor in juni 2019 in de rechtszaak Kleiman tegen Wright, beweerde Craig Wright in zijn eentje verantwoordelijk te zijn geweest voor de wereldwijde Bitcoin Bull Run in mei / juni 2011 (terwijl hij de Bitcoins kocht van een Russische beurs genaamd W & KIR, leerden we in een ander verhoor).
Alleen al de feiten dat er geen “Over The Counter (OTC)” markt was in 2011, en dat de enige plek waar destijds deze liquiditeit beschikbaar was, was Mt Gox, zouden voldoende moeten zijn om dit te beschouwen als een ander hilarisch onzinverhaal van Craig. Tegelijkertijd, de hoogste prijs in de markt tijdens deze bull run was $30 voor ongeveer een week. Ondertussen kocht Craig elke Bitcoin van deze “tussen 650.000 en 700.000” voor een prijs ver boven de $40. Onvoorstelbaar, zoals de rechters van Court Florida zouden zeggen.
Juli 2011 — De echte Faketoshi!
In juli 2011 vinden we de eerste, onvervalste, vermelding van Bitcoin door Craig Wright. Merk op hoe hij zijn “creatie” verkeerd heeft gespeld, terwijl de echte Satoshi Nakamoto Bitcoin nooit verkeerd heeft gespeld tijdens zijn openbare publicaties in 2008–2010.
Merk ook op hoe Craig het concept van Bitcoin enigszins begreep in 2011 (onvindbaar, kan niet worden onderschept of gestopt), terwijl zijn huidige geesteskind en Bitcoin affiniteitszwendel BSV is veranderd in een datapomp-monster dat Satoshi Nakamoto nooit wilde of promootte.
De ATO Belastingfraude begint met… Plagiaat.
Al voordat Craig Wright in 2011 over Bitcoin hoorde, stond hij bekend om zijn plagiaat. Het zal dus niemand verbazen dat de $100 miljoen ATO belastingfraude die Craig tussen 2013 en 2015 op de Australische belastingbetalers ontketende, ook begon met veel plagiaat “afkomstig van internetbronnen, zonder bronvermelding”.
Jamie Wilson (CFO Hotwire Group): Neemt ontslag in oktober 2013
In de vroege dagen van Craig Wright’s Bitcoin & Faketoshi zwendel, was het hart van de ATO belastingfraude het verkrijgen van Bitcoin Intellectueel Eigendom en Bitcoin software van het bedrijf W&K in de Verenigde Staten.
Tijdens dit frauduleuze (juridische) proces huurde Craig Jamie Wilson in als Chief Financial Officer voor zijn Hotwire Group-bedrijven. Edoch, op het moment dat Jamie erachter kwam dat Craig het begin van een frauduleuze zwendel van $100 miljoen aan het opzetten was, trok hij zich ogenblikkelijk terug, en nam ontslag.
Denariuz de Bitcoin Bank …
In februari 2014, na enkele maanden van voorbereiding, kondigde Craig Wright zijn eerste (en kortstondige) Bitcoin gerelateerde onderneming aan: Denariuz Bank.
“Denariuz Bank begint deposito’s te accepteren in de tweede helft van 2014” claimt Craig Wright.
Nee, helaas. Dat is nooit gebeurd. Maar daarover later meer.
Of is Denariuz misschien geinspireerd op de Bitcoin Bank van Hal Finney?
Aangezien we weten dat Craig Wright nauwelijks zelf creatieve ideeën heeft (en bijna alles via internet zoekopdrachten bij elkaar harkt), is het redelijk om aan te nemen dat de bron van het idee voor een Bitcoin Bank te vinden is op het Bitcointalk forum, waar Hal Finney in 2010 dieper ingaat op deze Bitcoin Bank gedachten.
Aanzienlijke blootstelling
En de Hotwire Group was inderdaad van hele korte duur, want op 28 april 2014 ging Hotwire, zogenaamd een miljoenenbedrijf gesteund door rijke investeerders, al failliet. McGrathNicol legde de redenen voor het falen van het bedrijf uit. Naast “vertragingen bij het ontvangen van de teruggave van $3,1 miljoen GST voor het kwartaal van september 2013”, is er nog een andere interessante reden waarom het bedrijf faalde:
Deze “aanzienlijke blootstelling” van Craig Wright op “het Mount Gox Bitcoin register” bleek echter slechts 14,63 BTC te zijn, een paar duizend dollar waard op het moment van de ineenstorting van Mt Gox, zoals bevestigd door Nobuaki Kobayashi, de curator van het faillissement van Mt Gox.
En het blijft hilarisch om te zien dat Craig, de zelfbenoemde Bitcoin-expert, niet weet dat Mt Gox niets te maken heeft met een “Mount”: de naam staat voor “Magic: The Gathering Online Exchange”.
De Dave Kleiman PGP sleutel vervalsingen van maart 2014
Episch op zijn eigen manier, met name vanwege het enorme aantal waarvan we het bestaan kennen, zijn de e-mailvervalsingen die Craig Wright heeft gefabriceerd om zijn Faketoshi show te ondersteunen.
Een speciale sectie binnen deze vervalste e-mails is gereserveerd voor de Dave Kleiman gesprekken. Craig creëerde handenvol geantidateerde e-mails waarin hij en anderen met Dave Kleiman “spraken” over Bitcoin-gerelateerde onderwerpen; gesprekken die natuurlijk nooit in het echt hebben plaatsgevonden.
Verschillende van deze vervalste e-mails worden geleverd met PGP handtekeningen. Craig dacht dat deze PGP handtekeningen meer geloofwaardigheid zouden geven aan zijn vervalsingen, maar in plaats daarvan hielpen ze de exacte momenten waarop Craig deze frauduleuze e-mails creëerde van een tijdstempel te voorzien.
In die zin was 2014 een zeer productief jaar voor onze Craig. Het merendeel van zijn Faketoshi vervalsingen is gevonden in dit jaar. Een opmerkelijk voorbeeld is een e-mail, geantidateerd tot 20 december 2012, die Craig aan de eisers overhandigde als “bewijs” in de Kleiman tegen Wright rechtszaak.
Als de typfout ‘Dave Klieman’ (het had Kleiman moeten zijn) niet al een dodelijke weggever is, dan zou het tijdstempel van 12 maart 2014 dat uit de PGP handtekening is gehaald, overtuigend genoeg moeten zijn dat we hier te maken hebben met een van de vele door Craig Wright gemaakte vervalsingen.
Toen Craig in het openbaar door verschillende leden van de Bitcoin gemeenschap, en anderen (zie voorbeeld hierboven van Twitter-gebruiker “@DrFunkenstein6”) werd aangesproken op deze vervalsing, haalde hij snel dit “bewijs” uit de rechtszaak, terwijl hij mompelde “ik kan de datum van die e-mail uitwisseling niet verifiëren”. En we hebben weer een oeps te pakken!
Een tijdje later in deze rechtszaak bekeek de getuige-deskundige van de eisers, dr. Edman, deze vervalste e-mail van Dave Kleiman aan Uyen Nguyen, en ontdekte zelfs nog meer inconsistenties. Het bleek inderdaad dat de PGP sleutel achter de PGP handtekening was vervalst op 12 maart 2014, terwijl de e-mailvervalsing zelf in april 2014 kon worden gedateerd.
Het virtuele kantoor van El Baraka
Laten we nu eens kijken naar deze schoonheid uit de rechtszaak stukken van Kleiman tegen Wright.
Niet alleen in de Kleiman tegen Wright rechtszaak (die loopt sinds begin 2018, verwachte uitspraak begin 2021) werden talloze geantidateerde e-mail vervalsingen opgegraven, ook ATO kwam in hun zeer grondige onderzoek dat liep van 2013 tot 2015 bootladingen vol valse e-mails tegen. Enkele voorbeelden in de screenshot van een ATO rapport hierboven (23:40 AM LOL).
Echter, de meest hilarische anecdote hier is waar Craig Wright een niet-bestaand virtueel kantoor in Istanbul opzette, en deed alsof hij door middel van een reeks vervalste e-mails contact had gehad met de trainings- en ondersteuningsdesks van El Baraka.
Faketoshi samengevat: “nietigheid op basis van schijnvertoning”
Na drie jaar grondig onderzoek vond ATO het perfecte label voor wat Craig Wright in 2013–2015 had uitgespookt.
Uit een van deze vernietigende ATO rapporten leren we dat de basis van alles betreffende de Faketoshi show (W&K, MJF Mining, Siemens, Bitcoin-supercomputers, David Rees-samenwerking, El Baraka, eigenlijk alles wat met Bitcoin Intellectueel Eigendom en Bitcoin software te maken heeft) nooit heeft bestaan. ATO noemde het een “nietigheid op basis van schijnvertoning”. Later zouden ATO functionarissen verklaren “we zijn er vast van overtuigd dat Craig Wright niet de maker van Bitcoin is”.
Prof David Rees
Er zijn nog steeds BSV oplichters en Craig Wright is je-weet-wel-wie gelovigen, zoals de persoon hierboven, die niet alleen leugens verspreiden (Craig onthulde zichzelf bijvoorbeeld in de Wired & Gizmodo tijdschriften, en hij pleegde een behoorlijk lelijke fraude op de Kleiman familie, dus natuurlijk “vroeg” hij om juridische stappen om zaken recht te zetten), maar die zichzelf ook niet op de hoogte stellen van de meest recente set Craig Wright leugens om zijn Faketoshi show in stand te houden. En dan ontstaan hilarische situaties, natuurlijk.
Het noemen van David Rees bijvoorbeeld (en zelfs Craig kon zijn naam niet goed spellen) is, sinds verschillende ATO rapporten en -hoorzittingen met Craig Wright werden vrijgegeven in de Kleiman tegen Wright rechtszaak, niet zo heel erg slim meer. Craig beweerde namelijk in 2013–2015 dat hij David Rees ongeveer $2 miljoen zou hebben betaald voor diensten op het Bitcoin-protocol en andere Bitcoin-gerelateerde zaken, maar…
Dat is nooit gebeurd, zei ATO:
En sinds het noemen van Dave Kleiman hem een rechtszaak van $5 miljard opleverde, heeft Craig nu 2 andere personen op zijn radar voor Team Faketoshi. In dit artikel kwamen we zijn oom Donald Lynam al tegen. Het andere teamlid volgt later.
Hoe dan ook, weer een grote oeps voor Kurt en zijn clanleden van de BSV sekte.
De Tulip Trust
Laten we even de tijd nemen voor een samenvatting van de Tulip Trust saga.
Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten: vóór oktober 2014 was er helemaal geen Tulip Trust in Craig Wright zijn onzin verhalen! Want in 2013/2014 beweerde Craig aanvankelijk tegen de ATO volledige controle te hebben over zijn (niet-bestaande) Bitcoin voorraad, en liet hij slechts een paar keer iets doorschemeren met betrekking tot “offshore trusts”. Maar hoewel de ATO verschillende keren heeft gevraagd, heeft Craig nooit een van de Bitcoin adressen ondertekend die hij beweerde te controleren.
De zaken veranderden drastisch halverwege 2014 toen Craig Wright door de ATO werd geïnformeerd dat hij $1.650.000 aan GST (het Australische equivalent van BTW) moest betalen.
Om dit *op te lossen*, vroeg Craig in oktober 2014 aan een Seychelles Corporate Services firma om een lijst van eerder opgerichte, lege, bedrijven die beschikbaar waren om te kopen. Hij koos, bestelde en betaalde voor één bedrijf genaamd ‘Tulip Trading Ltd’, dat in juli 2011 was opgericht en wat verder op de plank was blijven liggen. Craig kocht in dezelfde maand ook een domein met de naam TulipTrading.net. En tegelijkertijd creëerde Craig verschillende geantidateerde vervalsingen, zoals e-mails en contracten, om een niet-bestaande reeks gebeurtenissen te simuleren, net alsof het Tulip Trust gebeuren altijd al deel had uitgemaakt van zijn Bitcoin handel en wandel.
Bron: Craig Wright — Tulip Trust Revisited
ATO merkte deze frauduleuze gebeurtenissen natuurlijk ook op en noemde het een “schema” (zie volgende schermafbeelding).
“Acquisitie zou een belastbare levering zijn, [dus] veranderde je het schema om de Seychellen-trust in te voegen waarnaar je de bitcoin hebt overgedragen”, zei de ATO. Mooie boekhouderstruc, nietwaar? Alleen heeft ATO het niet geaccepteerd. Omdat het ertoe leidde dat ATO in 2016 zou zeggen:
“We accepteren niet dat de Seychelles Trust bestond als een kwestie van wet of feit”.
En alsof dat nog niet genoeg was, kwam Court Florida in de rechtszaak Kleiman tegen Wright in 2019 tot exact dezelfde conclusie:
“De totaliteit van het bewijsmateriaal in ons dossier bewijst niet dat de Tulip Trust bestaat.”
En voila. De wortels van de Tulip Trust saga. Een frauduleuze, geantidateerde opzet, in het leven geroepen om belasting te ontwijken in Australie, en niets anders. Het is best grappig om te bedenken dat veel Faketoshi / BSV-fans nog steeds geloven dat Craig Wright enorme hoeveelheden Bitcoin bezit in deze Tulip Trust, of elders. En nog grappiger: Craig Wright gebruikt deze Tulip Trust onzin nog steeds in zijn oplichterij. Daarover later meer, in het afsluitende item “De Blockstream brief”.
Wie bedriegt wie?
Wat volgt is een compilatie van afbeeldingen uit drie bronnen.
Begin 2014 waardeerde Craig Wright zijn Intellectueel Eigendom en software in de Hotwire Group op $276.268.599.
In november 2014 slaagde Craig erin om een DeMorgan (Hotwire herverpakt onder een nieuwe noemer, nadat het in april 2014 failliet ging) Intellectueel Eigendom / software-waardering van $378.475.713 te verkrijgen van Business Reports & Values (BRV). Dat is ruim $100.000.000 meer binnen een jaar. Oke…
Maar… In juni 2015 zat Craig zo diep in de financiële problemen (omdat hij nauwelijks belasting teruggaves ontving van ATO, die steeds beter in de gaten kreeg dat Craig belastingfraude aan het plegen was), dat hij een reddingsoperatie nodig had. Calvin Ayre sprong erin en betaalde $ 1.500.000 voor het Intellectueel Eigendom en software van Craig Wright. Dat is minder dan 1% van elk van de twee eerder genoemde taxaties. Hilarisch!
Andrew Sommer (advocaat DeMorgan): Contract beëindiging juli 2015
Een Jamie Wilson-achtige anekdote in Craig Wrights Bitcoin fraude pcarrière sinds 2013 is te vinden in 2015, toen zijn advocaat het contract met Craig Wright abrupt beëindigde.
Andrew Sommer vertegenwoordigde ook DeMorgan Group, die, zoals gezegd, in feite de herverpakte Hotwire Group was. Hotwire ging begin 2014 failliet omdat ATO weigerde alle frauduleuze belastingvorderingen aan Craig Wright te betalen.
Andrew gaf als reden de “integriteit van documenten” op, aangezien hij door de ATO werd ingeseind dat in een handvol Craig Wright e-mails, verzonden naar en ontvangen van verschillende ATO-medewerkers, allerlei soorten vervalsingen werden gevonden: geantidateerd, hadden helemaal nooit bestaan, of bevatten achteraf aangepaste inhoud.
En alsof dit nog niet episch genoeg was, ontkende Craig onlangs (in een verhoor van 18 maart 2020) dat deze beëindiging van een advocatencontract ooit heeft plaatsgevonden. Moet een “on the spectrum” ding zijn, denk ik…
De toekomst van een ATO-medewerker
Craig Wright moet nogal wat schokgolven hebben veroorzaakt in de gelederen van ATO. Omdat…:
En…
Geen verdere opmerkingen…
Het debacle van de Bird Graph
Een paar maanden geleden kwamen we erachter dat Craig Wright’s proefschrift ‘The Quantification of Information Systems Risk’ uit 2017 zwaar geplagieerd was. Een hilarisch voorbeeld van dit plagiaat, slechts een van de vele, uit dit proefschrift:
De “Rolling Iceberg” Bitcoin verkoop order
Uit de rubriek “Bitcoin doodsbedreigingen” blijft dit een klassieker. Gedateerd 29 september 2018, deze “rollende ijsbergorder gevolgd door belangrijke orders van andere beurzen. Verwacht wordt dat de waarde [van BTC] aanzienlijk zal dalen en zal worden ondersteund door een 10x leveraged short.“ is natuurlijk nooit echt gebeurd.
“Een fatale fout in BTC”
En uit dezelfde serie, nog een doodsbedreiging: “er zal eind volgend jaar geen BTC meer zijn” die nooit is uitgekomen. Het lijkt erop dat we 31 december 2019 veilig zijn gepasseerd met Bitcoin.
“Geen afsplitsing”
Nog wat fatale poëzie van Craig Wright, vanaf het moment dat Craig’s kamp de hash oorlog verloor in november 2018, en BSV zich afsplitste van BCH, een vork van Bitcoin. En het lijkt erop dat deze afsplitsing sowieso de bedoeling was, aangezien Craig en zijn vrienden al 6 maanden eerder BSV-gerelateerde infrastructuur hadden opgezet.
10.000+ patenten
“Niet twee, 10.000.” sprak hij in april 2019. Laten we opmerken dat Craig Wright sinds 2015 bouwt aan zijn patenten portefeuille. In juni 2015, tijdens zijn reddingsoperatie, zou hij Calvin Ayre, Stefan Matthews en Robert McGregor hebben beloofd dat hij hen miljardair zou maken, volgens het artikel van Andrew O’Hagan De Satoshi-affaire.
Laten we dit nu eens nader bekijken. In het publieke domein zijn momenteel slechts ongeveer 150–200 van deze patenten te vinden, terwijl nChain in maart 2019 beweerde dat tot dan toe 666 patenten waren ingediend. Craig Wright zal in ieder geval tot zijn 110e verjaardag bezig moeten zijn met patenten als hij vasthoudt aan deze leversnelheid.
Wat de mensen bij nChain echter zorgen zou moeten maken, is de technische relevantie van Craig zijn patenten. Die relevantie is precies nul (0,00 om precies te zijn), en dat betekent dat het de ‘zwakste portefeuille’ in de blockchain-industrie is:
Zoenen met Jim Morrison
Om een andere, ook hilarische, reden is deze tweet met videoclip van Twitter-gebruiker “@StopAndDecrypt” erg interessant. Klik op de bronlink om de video te bekijken, aangezien deze nog steeds beschikbaar is op Twitter. Craig claimt:
“Ik heb als tiener heel veel gedaan. Veel feestjes, ik ben blij dat niemand het zich herinnert. Ik ging naar een feestje in de jaren negentig waar ik uiteindelijk vis in mijn oren droeg en om de een of andere reden Jim Morrison heb gekust.“
De reactie op deze onzin is voorspelbaar…
Het verhaal van The Bonded Courier
Als Craig geïrriteerd raakt in zijn privé Slack chatkamer omdat hij wordt afgerekend op zijn onzin verhalen, is het tijd om het hele verhaal te vertellen. Het verhaal van de “bonded” koerier. Het begon allemaal met een hoorzitting in juni 2019, waar Craig deze “bonded” koerier een handvol keren noemde in relatie tot de beruchte Tulip Trust:
Maar in augustus 2019 was rechter Reinhart niet erg onder de indruk van wat hij hoorde over deze “bonded” koerier en concludeerde:
En toen oordeelde rechter Bloom in januari 2020:
Ondertussen gingen de Bitcoin Twitter trollen, maar ook enkele van de BSV fans, helemaal los op deze nieuwe Craig Wright meme. Calvin Ayre was echter duidelijk niet zo geamuseerd.
Bring Out Yer Dead!
Hoewel noch episch, noch hilarisch, maar eerder morbide, zoals de fetisj van Craig Wright beter zou kunnen worden omschreven: Craig heeft veel misbruik gemaakt van dode individuen die geen bezwaar meer konden maken tegen dit walgelijke gedrag, in zijn Bitcoin- en Faketoshi zwendel. Tot nu toe bestond, bijvoorbeeld, zijn Faketoshi team uit:
- Dave Kleiman (overleden in april 2013, na diens dood lang door Craig misbruikt om zijn onzin verhalen te ondersteunen, maar omdat Dave’s erfgenamen Craig een rechtszaak van $5 miljard aan de broek smeerden, is Dave niet meer in het Faketoshi team sinds 2019)
- David Rees (overleden in augustus 2013, maar ATO zei “nope, dit is allemaal niet gebeurd”, dus David is ook uit het Faketoshi team geknikkerd)
- In een verklaring van Craig Wright in maart 2020 in de Kleiman v Wright-rechtszaak leerden we echter over een nieuwe, overleden persoon die zogenaamd deel uitmaakte van het Faketoshi-team: Gareth Williams (een code-brekende spion voor MI6, overleden in augustus 2010)
“Zijn verhaal is ongeloofwaardig.” horen we Vel Freedman, hoofd van de raadslieden van Ira Kleiman, zeggen. En inderdaad. Andere dode personen die Craig Wright heeft misbruikt sinds hij met zijn Faketoshi show begon, zijn Tim May en Hal Finney.
Het iPhone incident
“Ik heb een keer in mijn leven een iPhone gebruikt, ik heb het een week overleefd en daarna heb ik golf gespeeld. Dit was 2006. Ik heb die iPhone letterlijk kapotgeslagen. “ — Verhoor Craig Wright 16 maart 2020
Oh, echt, Craig? 2006?
Geen verdere opmerkingen…
145 Ondertekeningen
‘Craig Steven Wright is een leugenaar en een fraudeur. Hij heeft niet de sleutels die zijn gebruikt om dit bericht te ondertekenen. “
Amen. Met deze niet mis te verstaan boodschap werd op 25 mei 2020 Craigs zogenaamde Tulip Trust-lijst, die hij had overhandigd aan de eisers in de Kleiman tegen Wright rechtszaak, ontkracht.
De Blockstream brief
Laten we dit overzicht afronden met de meest recente gekte uit het Faketoshi kamp: een brief aan Blockstream gestuurd door SCA Ontier, de advocaat van Craig Wright in het Verenigd Koninkrijk. Deze brief combineert op een mooie manier verschillende leugens, fraude en vervalsingen van Craig die we eerder in dit artikel hebben gezien, en introduceert een paar andere:
- De Tulip Trust onzin
- Craig Wright bezit substantiële aantallen BTC
- Craig Wright is Satoshi Nakamoto
- Craig Wright wordt opnieuw “gehackt”
- Craig Wright bezit het copyright op de Bitcoin naam
- Craig Wright is eigenaar van de Bitcoin database
Ten eerste, laten we maar niet beginnen over Craig zijn *ik werd gehackt* onzin.
Want waarschijnlijk de meest hilarische anekdote over deze onzin brief van SCA Ontier is het verhaal over het zogenaamde 1Feex-adres. Want het bevat 80.000 BTC gestolen van Mt Gox in 2011!
Bonus
Voor degenen die gewoon geen genoeg kunnen krijgen van dit Faketoshi gedoe, mijn meest epische tweetstorm tot nu toe over Craig Wright (genaamd “His Bitcoin Fraud Career”) met nog meer leugens, fraude en vervalsingen is hier te vinden. Genieten!
#Bitcoin #CraigWright #Faketoshi #AffinityScam